Rutus metaaldetectors

Rutus is een Poolse producent van metaaldetectors en wij zijn er he-le-maal weg van! Graag leggen we je uit waarom.

Omdat we zelf jarenlange ervaring hebben met het zoeken met een detectorweten we waar we het over hebben. We zijn lang opzoek geweest naar een merk dat het meeste waar voor je geld biedt. Na lang zoeken zijn we dus bij Rutus uitgekomen.

Dit merk is gestart door een mede-zoeker die eigenlijk nooit helemaal tevreden was over de detectors die er op de markt waren. De ene was bijvoorbeeld beter voor muntjes, en de andere weer voor ijzer op grotere diepte. Er was er echter niet één die werkelijk alles goed kon. Daar moest maar eens verandering in komen.

Allround

Omdat alle Rutus metaaldetectors minimaal 2 frequenties hebben, kun je ze zowel gebruiken voor het speuren naar muntjes en sieraden, als voor militaria en ijzer op grote diepte. De Rutus Alter 71 heeft zelfs 71 frequenties!

Degelijk

Daarnaast zijn alle producten van dit merk extra degelijk uitgevoerd. Zo hebben ze allemaal een lichtgewicht carbon ondersteel, en een aluminium buis aan de bovenkant. Hierdoor zit er echt geen speling op de steel en is hij zeer stevig. Ook de kastjes met het beeldscherm zijn extra degelijk uitgevoerd. Ze ogen een klein beetje lomp, maar ze blijven wel heel!

Prijs

Het meest onwaarschijnlijke is de lage prijs. Maar vergis je niet. De kwaliteit is echt enorm goed. De prijs kan relatief laag blijven omdat alle detectors gebruik maken van dezelfde behuizingen. Ze zien er dus allemaal hetzelfde uit. Hierdoor blijven de ontwikkelingskosten laag. Daarnaast worden ze gemaakt in Polen waar de lonen wat lager liggen.

Drie in één

Als je een Rutus koopt, krijg je eigenlijk drie detectors in één. Dat komt omdat je gebruik kunt maken van 3 zoeksystemen.

  • Motion
  • Non-Motion
  • Dual Mode

Motion
Motion detectie is het systeem wat je kent van bijna alle metaaldetectors. Door de schijf heen-en-weer te bewegen kan de detector metaal detecteren. Hou je hem stil, dan doet hij niets.

Non-motion
In deze stand detecteert de detector ook als je hem niet beweegt. Sommige detectors doen dit ook in de pinpoint modus. In deze stand gaat hij dieper, maar hij kan wat minder onderscheid maken tussen verschillende metaalsoorten.

Dual Mode
In deze stand gaat je detector EN diep EN hij kan goed onderscheid maken tussen de verschillende metalen. Wat wil je dus nog meer?

Holograph

De meeste detectors kunnen inmiddels prima aangeven wat voor een metaalsoort er onder de grond verborgen zit. Rutus doet er nog een stapje bovenop. De Holograph geeft namelijk een extra indicatie op het scherm of de detector afgaat op een voorwerp of muntje, of op rommel zoals folie, blikjes en iets dat half vergaan is. Staar je er niet blind op, maar het helpt je zeker!