Toont alle 22 resultaten

Thermosflessen en Thermosbekers

Ben jij op zoek naar een thermosfles of thermosbeker? Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je allerlei flessen en bekers zodat jij jouw drinken warm of juist koel kunt houden. Ideaal voor het meenemen van soep of koffie onderweg, of het koel houden van je drinkwater! Ideaal voor vakantie of om mee naar het werk of school te nemen.


Hoe werkt een thermosfles?

Een thermosfles is meestal gemaakt van roestvast staal (RVS) en heeft een dubbele wand. Vroeger werd vaak een glazen tussenlaag gebruikt die zorgde voor een isolerende werking. Omdat glas kwetsbaar is, was dat niet altijd even handig. Tegenwoordig zijn de meeste isoleerflessen voorzien van een vacuüm tussenlaag. Dit zorgt niet alleen voor een goede isolatie maar voorkomt ook dat je thermosfles of thermosbeker aan de buitenkant warm wordt.

Tips om je drinken warm te houden in een thermosfles

Om je warme drank zo lang mogelijk warm te houden, kun je je isoleerfles het beste eerst opwarmen. Dit doe je door hem te vullen met kokend water en dit er enkele minuten in te laten. Giet hem leeg en vul hem met je warme drank. Vul de fles helemaal en draai zo snel mogelijk de dop erop. Heb je naast de dop ook een beker die je erop kunt schroeven? Plaats die er dan ook op. Maak de dop zo min mogelijk en zo kort mogelijk open als je gaat drinken. Door het openen verlies je namelijk veel warmte.

Onderhoud en Schoonmaken

Een thermosfles heeft eigenlijk weinig onderhoud nodig. Wel is het zo dat hij niet of niet zo goed werkt als er een deukje in komt. Hierdoor gaat de vacuümlaag verloren en zal hij niet meer zo goed isoleren. Schoonmaken kan eenvoudig met een flessenborstel. Ook kun je hem een nachtje laten weken in warm water met een scheutje citroensap. Je laat de deksel er dan af. De deksel of dop heeft vaak een afneembare rubberen ring. Deze kun je het beste regelmatig schoonmaken met warm water. Een isoleerfles is doorgaans niet geschikt voor de vaatwasser. Berg hem altijd droog op zonder dat de dop geplaatst is.