Toont alle 15 resultaten

Olielamp

Ben jij op zoek naar een olielamp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden je een ruim assortiment aan olielampen, stormlampen en windlichten. Of je nu op zoek bent naar en voordelig model voor in de tuin of camping, of naar een professionele stormlamp voor intensief gebruik, wij hebben het voor je!

Dankzij de sfeervolle lichtkleur maak je het direct gezellig met deze lantaarns. Alle producten zijn door ons getest op duurzaamheid en veiligheid. Gebruik altijd de aanbevolen brandstof en laat een lamp niet onbewaakt.

Lampenolie en lonten

Ook voor accessoires zoals lampenolie en lonten kun je bij ons terecht. Zo kun je lekker lang van je olielamp genieten!

Uitverkocht
20.95
36.95
49.00
49.00
49.00
49.00
Uitverkocht
49.00
49.00
Uitverkocht
10.95
Uitverkocht
9.95
19.95
Uitverkocht
9.95
Uitverkocht
19.95
Uitverkocht

Over Olielampen

Als je op de juiste manier gebruik maakt van je olielamp gaat hij jaren mee. Hoewel ze zeer degelijk zijn, kun je ze toch het beste binnen bewaren. Of bijvoorbeeld in je schuur. Hierdoor krijgt roest geen kans en wordt het lont niet vochtig. Ook is het verstandig om op tijd de olie bij te vullen. Als hij namelijk droog komt te staan tijdens het gebruik zal het lont verbranden.

Brandstof

Het beste gebruik je speciale lampenolie. Omdat deze speciaal gemaakt is voor olielampen zal hij minder walmen en zeer constant branden. Er bestaan vele soorten lampenolie en zelfs met lekkere geurtjes. Gebruik nooit benzine, bio-ethanol of andere licht ontvlambare brandstoffen. Hierdoor zou je olielamp kunnen ontploffen!

Geschiedenis

De Romeinen en de Grieken gebruikten al olie als brandstof voor een soort kaarsen. De lamp zoals we die nu kennen is eigenlijk een stormlantaarn. Deze werd vroeger veel gebruikt op schepen en bij mensen thuis toen er nog geen elektriciteit beschikbaar was.