Toont alle 18 resultaten

Lifestraw Waterfilters

Met de LifeStraw waterzuiveringsproducten kun je eenvoudig zelf water zuiveren en filteren. Deze waterfilters zijn zeer eenvoudig in gebruik en voldoen aan de hoogste normen. Zo filteren ze nagenoeg alle bacteriën, parasieten en microplastics uit het water. Sommige modellen filteren ook chemicaliën en zware metalen uit het water.


Over LifeStraw

LifeStraw is een onderdeel van het Deense bedrijf Vestergaard. Dit bedrijf was oorspronkelijk actief in de textiel. Na overname door de zoon is dit bedrijf zich gaan richten op noodhulp middelen zoals muskietennetten. Als snel kwam de vraag naar producten voor het zuiveren van water. Hierdoor is het bedrijf zich gaan richten op producten voor gebruik in derde wereldlanden. Onder andere het PermaNet systeem werd goedgekeurd en aanbevolen door de WHO om malaria tegen te gaan.

Waterzuivering

In eerste instantie was dit merk actief in het ontwikkelen van waterfilters voor ontwikkelingslanden. In 2013 het het merk ook actief geworden op de consumentenmarkt. Niet alleen omdat daar veel vraag was naar de producten, maar ook omdat ze met een deel van de opbrengst van de verkoop aan particulieren hun activiteiten in ontwikkelingslanden kunnen financieren.

Koop goed, doe goed

Alle producten van LifeStraw voldoen aan de hoogste eisen voor wat betreft de kwaliteit en duurzaamheid. Ze worden gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan en er is een ruim assortiment aan reserve materialen. Je waterfilter is dus geen wegwerp product. Voor iedere aankoop die je doet heeft één kind een jaar lang schoon water in een ontwikkelingsland dankzij de projecten die ze daar hebben.

Technieken

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om het water te filteren. 1: Membraamfilter zorgt ervoor dat parasieten en bacteriën geen kans krijgen. Ook microplastics worden tegengehouden. 2: Actieve koolfilters. Deze filteren chemicaliën en nare smaakjes 3: Actieve koolfilters met ionisatie: Deze filteren naast chemicaliën ook zware metalen.