Toont alle 15 resultaten

Slaapzak kopen?

Als jij op zoek bent naar een nieuw slaapzak, dan zit je bij bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment aan slaapzakken voor allerlei toepassingen. Of je er nu eentje zoekt voor het kamperen, expedities, of gewoon voor een logee, wij hebben er één voor je.

Door te letten op de comfort temperatuur weet je tot welke minimum temperatuur je slaapzak lekker slaapt! Weet je niet welke je het beste kunt kiezen? Wij helpen je graag!


Comfort Temperatuur

Eén van de belangrijkste eigenschappen van je nieuwe slaapzak is de comforttemperatuur. Dit is namelijk de temperatuur waarbij je lekker en moeiteloos kunt slapen. Er zijn nog lagere limieten maar die geven wij bewust niet meer. Je kunt bijvoorbeeld in een slaapzak met een comforttemperatuur van 0 graden, ook nog overleven bij -10. Maar waarom zou je? Verwacht je -10, dan koop je er een met een comfortwaarde van -10. Wel zo veilig.

Voering

Slaapzakken hebben verschillende voeringen. Dons heeft de hoogste isolerende waarde bij het laagste gewicht. Maar is wel duurder dan kunstvezels. Een donzen slaapzak is ideaal voor de doorgewinterde outdoorliefhebber. Maak je incidenteel gebruik van je slaapzak dan volstaat een kunstvezel.

Vorm

De mummie slaapzak is de meest bekende vorm slaapzak. Deze vouwt zich helemaal om je heen en is daarom heerlijk warm. Maar het nadeel is dat je minder bewegingsvrijheid hebt dan in een deken of laken model. Dit kan een nadeel zijn als je een zij-slaper bent of veel draait in je slaap.

Het dekenmodel slaapzak is het open model. Daarom verlies je relatief veel warmte. Deze slaapzakken zijn ideaal voor in de zomer of voor in verwarmde ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan logeren.