Toont alle 18 resultaten

Waterfilters voor Buschraft, Outdoor en survival

Waterfilters voor bushcraft, survival en preppers koop je bij DeOutdoorSpecialist. Ruim assortiment voor waterzuivering van water naar drinkwater! Ideaal om mee te nemen op vakantie of in huis te hebben voor noodgevallen.


Hoe werken onze waterfilters?

In de eerste plaats zijn de filters voorzien van een speciaal membraam met een opening van 0.2 micron. Hierdoor wordt niet alleen vervuiling tegengehouden maar ook nagenoeg alle bacteriën en parasieten. Ook microplastics komen niet voorbij de filter. Een aantal modellen hebben ook een filter met actief kool dat ook chemicaliën zoals chloor uit het water haalt. Daarnaast verbeterd actief kool ook de smaak. De filters met actief kool en ionen filter als combinatie halen ook zware metalen zoals lood.

Hoe veilig zijn ze?

De Lifestraw filters worden zeer goed getest door onafhankelijke instituten. Ze voldoen aan de: Voldoet aan de NSF 42-norm voor het reduceren van chloor. Voldoet aan de US EPA- en de NSF P231-normen voor het verwijderen van bacteriën en parasieten.

Welk water gebruik ik?

In geval van nood kun je prima gebruik maken van onze waterfilters. Het beste kun je op zoek gaan naar vers gevallen regenwater, of water uit (snel)stromende bronnen. Water tussen akkers kan verontreinigd zijn met meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Rivieren bevatten verontreiniging van scheepvaart en industrie. Dit water kan zware metalen bevatten. Toch kan het kortstondig drinken van dit water na filteren weinig kwaad. Wil je in het algemeen echt zeker zijn, kook dan eerst je water en filter het daarna.