Alarmpistolen

Alarmpistolen zijn pistolen die bij het afschieten enkel een knal ten gehore brengen. Er worden dus geen projectielen mee verschoten en je kunt er niemand mee verwonden. Alarmpistolen zijn in Nederland legaal te bezitten voor personen van 18 jaar en ouder. Wij bieden vier modellen aan die uiteraard volledig binnen de Nederlandse wetgeving zijn toegestaan. Je hebt hier dus geen vergunning voor nodig. Onze website voor alarmpistolen is http://shootinggear.nl/alarmpistolen/

Merken

In onze webwinkel verkopen we enkel de betere producten. Het Rohm Alarmpistool wordt gemaakt door een bekende wapenfabrikant uit Duitsland. Dit is een zeer degelijk pistool dat een leven lang mee gaat en geschikt is voor intensief gebruik. De modellen van Kimar/Chiappa zijn degelijk uitgevoerd en gunstig voor wat betreft de prijs. Het Record alarmpistool word eveneens gemaakt in Duitsland maar is minder degelijk dan het model van Rohm. Het Record model is vooral gemaakt voor incidenteel gebruik. Denk hierbij voor het gebruik voor zelfverdediging of het alarmeren van personen in noodsituaties.

Gebruik Alarmpistolen

Alarmpistolen worden vooral gebruikt voor het trainen van honden, afschrikken en verjagen van dieren, als pistool voor toneel en voor het starten van wedstrijden. Een alarmpistool wordt daarom ook wel startpistool genoemd.

Accessoires

Naast de pistolen zelf, bieden wij ook diverse accessoires zoals gehoorbescherming, reserve magazijnen en natuurlijk knalpatronen.

Wetgeving

De wetgeving voor een alarmpistool is in Nederland zeer streng. Zo mag in tegenstelling tot in de meeste landen om ons heen, een alarmpistool niet op een echt vuurwapen lijken. Je mag ze daarnaast ook niet dragen op straat of andere openbare plaatsen. Daarnaast dien je ze te vervoeren in een tas of koffer en dient de munitie gescheiden te worden vervoerd. Ook mag je alarmpistool tijdens het vervoer niet geladen zijn. Wel mag je deze thuis bezitten of gebruiken op eigen terrein. Voor hondenscholen en andere bedrijfsmatige toepassingen is een vergunning aan te vragen via de Politie. Daarnaast gelden de volgende eisen:
  • er mag geen loop zijn of deze moet volledig dicht zijn
  • de patronen moeten haaks op de loop liggen
  • de gasafvoer moet haaks op de loop liggen
  • er mogen enkel 6 mm knalpatronen bruikbaar zijn
Deze regels zorgen ervoor dat een alarmpistool nooit kan worden omgebouwd tot een wapen waarmee projectielen kunnen worden verschoten. Er zijn veel aanbieders op Nederlandse websites waarbij je uiteindelijk een Duits pistool kunt kopen dat op een echt pistool lijkt. Op het bezit en gebruik staan in Nederland zware straffen! Let dus goed op bij de aanschaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.