Alarmpistolen

Alarmpistolen zijn pistolen die bij het afschieten enkel en knal ten gehore brengen. Er worden geen projectielen mee verschoten en je kunt er niemand mee verwonden. Alarmpistolen zijn in Nederland legaal te bezitten voor personen van 18 jaar en ouder. Wij bieden twee modellen aan die uiteraard volledig binnen de Nederlandse wetgeving zijn toegestaan.

Onze website voor alarmpistolen is http://shootinggear.nl/alarmpistolen/

Merken

In onze webwinkel verkopen we enkel de betere producten. Het Rohm Alarmpistool wordt gemaakt door een bekende wapenfabrikant uit Duitsland. Dit is een zeer degelijk pistool dat een leven lang mee gaat en geschikt is voor intensief gebruik.

Het Record alarmpistool word eveneens gemaakt in Duitsland maar is minder degelijk dan het model van Rohm. Het Record model is vooral gemaakt voor incidenteel gebruik. Denk hierbij voor het gebruik voor zelfverdediging of het alarmeren van personen in noodsituaties.

Gebruik Alarmpistolen

Alarmpistolen worden vooral gebruikt voor het trainen van honden, afschrikken en verjagen van dieren, als pistool voor toneel en voor het starten van wedstrijden. Een alarmpistool wordt daarom ook wel startpistool genoemd.

Accessoires

Naast de pistolen zelf, bieden wij ook diverse accessoires zoals gehoorbescherming, reserve magazijnen en natuurlijk knalpatronen.

Wetgeving

De wetgeving voor een alarmpistool is in Nederland zeer streng. Zo mag in tegenstelling tot in de meeste landen om ons heen, een alarmpistool niet te echt lijken. Je mag ze ook niet dragen op straat of andere openbare plaatsen. Wel mag je deze thuis bezitten of gebruiken op eigen terrein. Voor hondenscholen en andere bedrijfsmatige toepassingen is een vergunning aan te vragen via de Politie.

Daarnaast gelden de volgende eisen:

 • er mag geen loop zijn of deze moet volledig dicht zijn
 • de patronen moeten haaks op de loop liggen
 • de gasafvoer moet haaks op de loop liggen
 • er mogen enkel 6 mm knalpatronen bruikbaar zijn

Deze regels zorgen ervoor dat een alarmpistool nooit kan worden omgebouwd tot een wapen waarmee projectielen kunnen worden verschoten.

Er zijn veel aanbieders op Nederlandse websites waarbij je uiteindelijk een Duits pistool kunt kopen dat op een echt pistool lijkt. Op het bezit en gebruik staan in Nederland zware straffen! Let dus goed op bij de aanschaf!

8 reacties op “Alarmpistolen

 1. Nino zegt:

  Hoi, ik heb een vraag en zou graag informatie willen, mag er een pistool gekocht worden die vuurwerk afschiet (alarmpistool) , een 9mm, is dat toegstaan in Nederland of heb je er toestemming/papieren voor nodig?

  • admin zegt:

   Hallo Nino.

   Voor zover ik weet zijn deze verboden zonder vergunning. Volgens mij kun je er een verlof aanvragen mits je aan de eisen voldoet. Je kunt dit het beste even navragen bij de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie bij jou in de buurt.

  • Tim zegt:

   Nee. Mag niet.
   Doordat je er een projectiel (vuurwerk) of stof mee verschieten wil (het wapen is er voor bestemd of geschikt) valt deze automatisch weer onder categorie 3 sub 1 van de wet wapens en munitie. Wordt beschouwd als een echt ‘normaal’ vuurwapen. Dus een toegestaan alarmpistool met een schietbeker er op kan nooit. De schietbeker fungeert dan als loop. Dus 3 sub 1. Niet toegestaan!!
   Bovendien is 9 mm niet toegestaan als alarm pistool. Vermoedelijk heb je het over een 9 mm gaspistool. Zoals zojuist boven al beschreven( geschikt om een stof te verschieten) Dan valt dit ook onder 3 sub1.

 2. Frank Teunissen zegt:

  Vraag:
  Ik zoek een alarmpistool om mijn hond (nu 5 mnd) schotvast te maken en te houden ivm jacht-(training). Ik wil dus een alarmpistool meenemen als ik met haar ga trainen en dat tijdens de training gebruiken. Ik train afwisselend op diverse plekken in de omgeving. Schotgewenning wil ik, uiteraard, doen op plaatsen weg van de bewoonde en bewandelde wereld.
  Begrijp ik nu uit uw uitleg dat dat in Nederland is verboden?

  • bram zegt:

   Beste Frank,
   een in Nederland toegestaan alarmpistool is en Rohm RG III bijvoorbeeld het valt onder de vrijstelling mits; het geen of een geheel gevulde loop heeft, de gasuilaat haaks op de lengte richting staat en dat de patronen de 6mm niet overschrijden. Gebruik is toegestaan mits men het verstand gebruikt zomaar in een weiland of in het bos mag niet !! schriftelijke toestemming van de eigenaar/pachter is noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *