Nachtkijker

Nachtkijker

Op zoek naar een nachtkijker? Wij bieden je een beperkt assortiment met betrouwbare nachtkijkers de we stuk voor stuk zelf hebben getest. Zo weet je zeker dat je een nachtkijker koopt waar je ook echt wat aan hebt! Weet je niet welke nachtkijker het beste bij je past? Neem dan contact met ons op voor een goed en vrijblijvend advies! 0481-354040.

Lees meer

Over de Nachtkijker

Een nachtkijker is een apparaat waarmee je goed in het donker kunt zien. Maar hoe werkt dat nu? Wij leggen je het graag uit.

Nachtkijker met beeldbuis

Een nachtkijker met een beeldbuis is een analoog instrument wat restlicht kan versterken en daarnaast IR (infrarood) licht kan omzetten in bruikbaar beeld. Beeldbuizen zijn gevoelig voor overbelichting en daarom ishet raadzaam om na te gaan of je nachtkijker daar een beveiliging tegen heeft. Afhankelijk van de beeldbuis geeft dit soort nachtkijkers een goed beeld. Je kunt het herkennen aan het groene beeld dat je ziet.

Digitale nachtkijker

Een digitale nachtkijker gebruikt gevoelige software en optiek om het restlicht te versterken. Als er voldoende restlicht is, dan kun je meestal genieten van een kleurenbeeld in plaats van een groen beeld. Een digitale nachtkijker kun je ook vaan overdag gebruiken en is van zichzelf beveiligd tegen overbelichting.

Generaties

Nachtkijkers zijn onderverdeeld in generaties. Dit geeft de kwaliteit van de gebruikte techniek aan en daarmee ook de kwaliteit van de kijker.

Generatie 1

De eerste generatie maakt gebruik van wat oudere maar vertrouwde techniek. Deze kijkers zijn bedoelt voor het gebruik in consumenten artikelen en tref je in de wat goedkopere nachtkijkers.

Generatie G1+

De generatie G1+ maakt gebruik van verbeterde technieken waardoor de kwaliteit van het beeld en de detectie-afstand aanmerkelijk beter is dan de G1 generatie zonder upgrade.

Generatie 2 en 2+

De generatie 2 en 2= nachtkijkers maken gebruik van technieken die oorspronkelijk zijn ontworpen voor militaire doeleinden. Deze generatie nachtkijkers zijn een stuk duurder maar goed geschikt voor professionele doeleinden!

Lees minder

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond